Létezik egészséges energiaital?

Az energiaitalok káros hatásai

Az energiaitalok káros hatásai

A szerző Vilmos Szabo 1 Hozzászólások

Ma már Magyarországon is egyre többen fogyasztanak energiaitalokat fáradtságűzőként, teljesítményfokozóként, és sajnos ezeknek az italoknak elsősorban ezen hatásait emelik ki a különböző reklámok is, de vajon azt tudjuk-e, hogy az energiaitalok fogyasztásának számos egészségkárosító hatása is van?

Íme néhány, az energiaitalok káros hatásaiból

  Az energiaitalok blokkolják a vitaminok és tápanyagok felszívódását

   Ezért, ha vitaminokat szedünk, vagy akár csak megpróbálunk egészségesen táplálkozni, az energiaitalok nagyjából a bevitt tápanyag és vitaminmennyiség  60%-kát kihajtják a szervezetünkből. Az energiaitalokban köztudottan nagy mennyiségű koffein található, így a rendszeres fogyasztásuk egyáltalán nincsen kedvező hatással az immunrendszer működésére

     Az energiaitalok szívműködési rendellenességet is okozhatnak

      Rengeteg kutatást végeztek már e tekintetben, bár a tudósok abban egyet értenek, hogy kis mennyiségben az energiaitalok nem okoznak szívműködési rendellenességet, viszont minden esetben rontják a szív állapotát. A koffein emeli a vérnyomást, anginás rohamokat okozhat. Az energiaitalok nagy mennyiségben történő fogyasztása szívrohamhoz is vezethet. Az energiaitalokban lévő taurin egy olyan aminosav, ami koffeinnel kombinálva veszélyes a szívizomra. Ez az idegrendszer kikapcsolásához és vérnyomás csökkenéshez vezethet.

      Az energiaitalok rendszeres fogyasztása növeli az idegrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát

      Az energiaitalok az agyi betegségek széles skáláját okozhatják, mint például a depresszió és a szorongás. Ezen kívül az energiaitalok reakcióba lépnek az agyműködést vagy idegrendszert szabályozó gyógyszerekkel is, így semmiképpen ne fogyasszuk gyógyszerrel együtt egészen addig, amíg nem kértük ki kezelőorvos véleményét.

      Magas cukor tartalom

      Sajnos ma már a tiniknél is a napi étrend részévé váltak az energiaitalok, pedig a különböző márkák több mint háromnegyedének extrém magas a cukortartalma: 500 ml energiaital 20 teáskanálnyi cukrot tartalmaz!!! Néhány márka termékei elérhetőek cukormentes változatban is, de koffein- és egyéb stimulánstartalmuk azoknak is magas.

      Magas koffein tartalom

      A forgalomban lévő energiaitalok legtöbbjének igen magas a koffein-tartalma, akár háromszorosa is lehet egy csésze kávéénak. Nagy mennyiségű koffein fogyasztása előidézheti a koffein-túladagolás tüneteit: erős hányingert és hányást, mellkasi fájdalmat, szapora pulzust, nyugtalanságot, álmatlanságot, esetenként pánikrohamot. Aki nem szokott a koffein tartalmú italok fogyasztásához, vagy 18 év alatti gyermekek esetében annál a túladagolás akár halálhoz is vezethet!

      Sport

      Azok, akik sportolás előtt fogyasztanak energia italt a teljesítmény fokozása érdekében, veszélynek teszik ki a szívüket. Az ital tovább növelheti a vérnyomást és pulzust, mely amúgy is túl magas a sporttevékenység miatt, ugyanakkor csökkenthetik a szív vérellátását. Mi több, a koffein dehidratál, ezért is különösen rossz választás sportolás során energiaitalokat használni. Az energiaitalok fogyasztásával járó teljesítménynövekedés tehát nem mindenki számára éri meg a kockázatot. Kifejezetten veszélyes lehet a magas vérnyomásban, szívritmus zavarban, vagy bármely egyéb szívbetegségben szenvedők számára. Az energiaitaloknak egészséges ember életében nem sok helye van.

      Létezik egészséges energiaital!

      Kammerer ZoltánNem édes és nincsen különösebben élvezeti értéke, viszont képes arra, hogy a szervezet természetes folyamatait támogatva rábírja a sejtjeinket, hogy több energiát termeljenek számunkra. Az ASEA redox italban található redox jelzőmolekulák által olyan kedvező feltételeket teremthetünk a szervezetünkben, mely feltételek mellett nem csak a sejtek energiatermelő folyamatai működnek jobban, de számos, az egészségre pozitív egyéb hatásaival is számolhatunk.

      Hatékonyabb immunrendszer, gyorsabb sejtregeneráció, a szervezet egy hatékonyabb szinten való működése, amit az ASEA-tól várhatunk. Az energiaitalok élénkítő hatása egyáltalán nem tartós, sőt a hatás elillanásával a kiinduló állapotot alapul véve a szervezet sokkal rosszabb állapotba kerül vissza. Az ASEA redox ital tartós, természetes megoldást kínál, semmilyen káros anyagot nem tartalmaz és a szervezetre káros mellékhatásai sincsenek. Mindez tudományos vizsgálatokkal igazolt!

      Nem véletlen, hogy az ASEA egyre nagyobb népszerűségnek örved már a profi sportolók köreiben is, hiszen egyszerre képes a teljesítmény fokozásra, a regeneráció felgyorsítására és mindemellett egészségügyi előnyöket is kínál.

      Az alábbi videóból többet is megtudhatsz az ASEA hatásmechanizmusáról az energiaszint növelést illetően.

      Szólj hozzá!

      Mihalik Sándorné
      Mihalik Sándorné

      Nekem az ASEA az ENERGIA ITALOM ! Azért írtam nagy betűkkel, mert 2012. júliusa óta rendszeres fogyasztója vagyok és 2017. augusztus 26-án töltöm be a 77. évemet , ennek ellenére nagy a vitalitás bennem ! Nem túlzás, de szinte nem ismerem a fáradtságot ! Természetjáró vagyok, havi " tizenkilométers " túrákat teszek, uszodába járok, hétvégeken pedig ping-pong edzőteremben töltöm az estét. A Renu 28-ról is pozitív tapasztalatokkal rendelkezem !
      További sikereket kívánok a Terjesztőknek !

      Szólj hozzá!


      A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

      (0) Items
      Tételek 0
      Részösszeg 0
      Vissza fel